Cap a Gallicant en marxa nòrdica

Sortides especial amb el nostre “dorsal solidari

El passat dissabte ens vam reunir un bon grup de marxaires per fer una bonica caminada per anar a conèixer el poble deshabitat de Gallicant, al terme d’ Arbolí. Semblava un matí gèlid però vam tenir una agradable sorpresa, per la temperatura i pel paisatge que vam trobar!

Durant el trajecte cap a Arbolí vam trobar boira però a l’arribada al poble l’havíem deixat enrere.

Ens vam trobar amb la resta de grup i iniciarem la ruta i l’ascens pel GR des de l’Arbolí direcció el collet dels Colls. Aquest primer tram concentra la major part del desnivell de la sortida, i anem fent parades per reposar i de pas gaudir del paisatge que tenim davant nostre, un mar de núvols que ens regala imatges de postal.

Continuem pel GR direcció Mont-ral fins a trobar el collet dels Colls i arribar a una pista. Allí trenquem cap a la dreta i anem pujant per la pista que envolta el Puig de Gallicant. Entre tolls i converses animades ens trobem la silueta de Gallicant davant nostre, esplendorós.

En la nostre búsqueda d’un bon lloc per esmorzar, ens topem amb un paisatge de postal que de ben segur retindrem per sempre a les nostres retines.

La temperatura acompanya, i fins i tot en ple desembre algunes esmorzem en màniga curta. Després de reposar forces ( amb postres de turró i galetes nadalenques), ens fem les fotos amb el dorsal solidari i amb un fons de luxe.

Les muntanyes de Montsant, el cingle i el poble de Siurana davant nostra i la boira com un mar que cobreix el terra.

Les muntanyes de la Serra del Montsant de fons, Siurana en primer terme

Iniciem el retorn pel sender GR que ens porta de nou cap a la pista. A la tornada passem per l’ ermita de Sant Pau, des d’on surt un sender local en forma de camí empedrat que ens durà de nou ben a prop d’ Arbolí.

Arribem de nou al poble contentes d’haver passat un matí plegades en el que el bon temps ens ha acompanyat i hem gaudit a més de la marxa nòrdica, la natura i la muntanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *