Bany de música a la Masia de Castelló

Enguany hem volgut començar el nou curs 22-23 amb una activitat molt especial, tant pel contingut com pel lloc on s’ha dut a terme.

Acomiadem l’estiu i rebem la tardor amb una bona caminada, en la que moltes participants han aprofitat per a practicar marxa nòrdica, i amb un bany de bosc i música, que ens ha despertat els cinc sentits, alhora que relaxat.

Sortint del nucli de Vandellòs hem resseguit durant una estona la llera del Riu Llastres, que ens ha portat fins a l’inici del Camí Vell de Castelló.

Allí comença l’ascens per un camí encara en part empedrat, que ens va fer pensar les anades i vingudes de persones i bèsties en altres èpoques, no tant llunyanes. Un camí de ben segur amb moltes històries amagades entre pedres i la vegetació.

Després d’uns vint minuts d’ascens continuat que vam fer a ritme força alegre, vam arribar als peus de la Masia de Castelló.

Arribada a la Masia de Castelló

La màgia de la Masia de Castelló

Ens vam endinsar tot el grup en els carrers del poble i el Santi, membre de l’Associació Masia de Castelló, va ser un guia de luxe que ens va explicar l’origen i una mica d’ història del poble i les seves cases.

Sens dubte un indret amb molt d’encant al que ens agrada anar sovint i portar grups ennaturats. I és que no sols ens agrada aquest indret perquè és preciós, també ens hi uneix un trosset d’història familiar, un sentiment de pertinença al lloc que ens hi fa sentir com a casa.

I volem aprofitar aquest petit espai per a fer una recomanació; no us podeu perdre el Pessebre dels Estels que s’hi celebra cada any per els volts de les festes de Nadal i Cap d’Any.

Entrar al poble és fer un viatge en el temps, en concret a mitjans del segle passat. Centenars de voluntaris participen en la preparació i la posada en escena.

El poble s’engalana i carrers i cases tornen a ser ben vius; els antics oficis, l’escola, les oques campan pels carrers, la taverna, la feina a les eres, les fogueres,… tots els detalls hi son presents i tenen la seva funció, fer-nos reviure un passat molt recent.

Bany de música

En una de les seves eres de Castelló, és on hem gaudit del Bany de música. Després de posar-nos còmodes hem tancat els ulls i ens hem deixat endur per la música en directe de la Lídia Papió i totes les emocions que ha anat despertant.

Un veritable plaer per tots els sentits. Hem gaudit i ens hem emocionat amb les notes i les melodies del piano. S’ha aturat el temps i hem assaborit cada nota.

Ha estat una experiència màgica que cadascú ha viscut al seu ritme.

Al finalitzar el concert, hem fet un mos ràpid i hem iniciat el viatge de retorn a Vandellòs, aquest cop pel Camí de Ruït, una altra important via de comunicació entre els pobles.

La nit ens ha vingut a buscar i hem anat encenent llanternes i frontals. Xino xano, entre riures i converses, hem tornat a ser al punt d’inici, contentes i emocionades per l’experiència compartida.

Gràcies a totes i tots per aquest vespre tant especial!