Sortida Santes Creus i l’art de les barraques de pedra seca (Ruta de la Capona)

Foto de grup davant la Barraca de les Oliveres

El passat 25 de setembre, un nombrós grup de marxaires vam anar fins a Santes Creus (Alt Camp) per anar a conèixer la coneguda Ruta de la Capona, una més que agradable passejada entre vinya i camp d’ametller que ens acostava al nostre passat més recent, quan veritables mestres en l’art de la pedra seca construïren aquestes curioses edificacions pedra sobre pedra per a un bon aixopluc dels seus propietaris.

Vam sortir de Santes Creus en busca del GR175 direcció El Pla de Santa Maria. Després de realitzar una tranquila ascensió, val a dir que gairebé la única de la ruta, continuarem el camí per agradables camins planers que creuaven grans extensions de vinya. Al trobar-nos en plena verema, vam tenir la sort de poder observar en primera mà com en alguns casos l’enorme maquinària s’encarrega ja d’aquesat feina tant feixuga, sempre sota la bona mà dels pagesos.

Resseguint d’aquests bons camins, i encara amb força fresqueta, vam arribar fins l’anomenada Ruta de la Capona, ja al terme del Pla de Santa Maria. Aquest és un itinerari apte per a tothom que recorre les impressionants barraques de pedra seca que s’han anat recuperant per mantenir i posar de relleu aquest element tant característic de la zona.

Després d’un bon esmorzar, una estona de rialles i de bona conversa, tornem xino xano cap a Santes Creus. Moltes gràcies a tots i totes les participants per acompanyar-nos en aquestes sortides i descobrir plegats indrets tant fantàstics del nostre territori més proper.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *