Aquesta és una activitat extraescolar dirigida a infants i joves amb ganes de fer esport a la natura

El nostre primer any!

La nostra Escoleta de Trail Running neix amb la voluntat d’acostar a petits i joves al medi natural tot aprofitant eines relacionades amb activitats i entrenament que impliqui exercici físic.

Els objectius principals seran la pràctica de l’esport a través del joc o bé de diferents tipus d’exercicis adequats a cada etapa i el desenvolupament d’una sèrie de valors com són l’esforç, la superació, la confiança en un mateix, la cooperació entre companys, l’amor a la natura i el benestar emocional que comporta gaudir amb els companys de fer exercici físic en un entorn el més natural possible.

Ens agradaria formar infants i joves respectuosos amb l’entorn i motivats per la pràctica d’un esport saludable, compromesos amb l’entrenament i amics dels seus companys. Buscarem que, a partir del desenvolupament de la seva autonomia en el medi natural, també siguin participatius, actius, responsables i solidaris.

Gràcies a l’èxit i l’acollida del passat curs, enguany tornem a oferir l’activitat als “Mini-kids”, és a dir, infants de 3 a 5 anys. Si t’interessa contacta’ns!

IMPORTANT : Cada any, a mitjans de setembre, fem una reunió informativa amb les famílies per explicar-vos tot allò relacionat a aquesta extra-escolar i també per respondre a tots els vostres dubtes.

Enguany, la reunió informativa serà el DIMARTS 20 DE SETEMBRE, a les 17:30 al Passeig de la Boca de la Mina (davant Escola Mogwli). Si esteu interessats en participar-hi, no dubteu a contactar amb nosaltres per confirmar-nos la vostra assistència.

COM HO FAREM?

El JOC és el motiu, l’excusa, els torna actius en el seu aprenentatge. Aprendran a partir de l’experimentació, i ho farem mitjançant;

JUGANT! Perquè jugar implica divertir-se i descobrir.

 • jocs cooperatius
 • jocs recreatius
 • jocs de persecució
 • aprenentatge de les principals habilitats motrius
 • coneixements bàsics d’orientació ( a partir d’elements naturals, mapes, gps, … )
 • coneixements de l’entorn: excursions, jocs de pistes i orientació.
 • participació voluntària a crossos i curses de muntanya, de forma individual o en família.
 • creació d’un circuit de “geocaching”
 • proposta d’un quadern de camp per anotar tot allò que ens sorprèn o sobre el que en vulguem saber més.

ON HO FAREM?

Als parcs i camins de la nostra ciutat.

Anirem proposant als pares de canviar periòdicament d’emplaçament (2-3 mesos) en funció de les hores de llum i també perquè creiem que el canvi d’escenaris ens proporciona nous elements per poder experimentar i continuar aprenent. Els elements naturals i el possible mobiliari urbà del lloc seran els nostres còmplices en el joc i en l’entrenament.

Alguns dels parcs on duem a terme les nostres activitats són;

 • PASSEIG DE LA BOCA DE LA MINA

La zona pròxima al futur parc de les olors i el jardí botànic (davant Escola Mogwli) serà un dels punts de trobada i on realitzarem moltes de les nostres activitats. Actualment aquesta zona es troba en obres i estarem pendent de la seva finalització per a tornar a fer-ne ús i recuperar aquest espai “ennaturat” que tant ens agrada.

 • MAS CARANDELL

Durant la tardor i final de primavera (quan comença a fer més calor i necessitem ombra) aquest serà el nostre espai de joc i entrenament. Serà el punt de trobada també per sortir a fer rutes de descoberta i running pels camins propers.

 • MAS IGLÉSIES

Quan el dia té menys hores de llum, és a dir, entre novembre i fins a finals de febrer, la LLEBRES realitzarem en aquest parc les nostres activitats per intentar aprofitar la llum de l’enllumenat del propi parc. Tot i així, també deixarem espai als jocs i activitats amb el frontal, que ens donarà una nova visió i perspectiva de l’entorn.

 • MAS MIARNAU

Els dies de pluja no intensa ens podem trobar en aquest parc que disposa d’una zona coberta de la que n’aprofitarem l’aixopluc.

A les anteriors localitzacions, hi podrem anar afegint la descoberta d’altres zones verdes o parcs de la ciutat, per conèixer així també la biodiversitat i els espais naturalitzats que hi ha en el nostre entorn proper.

L’ Escoleta Trail-running Ennatura’t té lloc actualment a Reus, però si esteu interessats en aquest projecte i us agradaria de tirar-lo endavant en el vostre municipi, contacteu-nos i mirem d’obrir un grups si hi ha un nombre suficient de participants.

CADA INICI DE CURS REALITZAREM UNA REUNIÓ INFORMATIVA AMB LES FAMÍLIES INTERESSADES PER EXPLICAR-VOS EL NOSTRE PROJECTE. A PRINCIPIS DE SETEMBRE US DIREM DIA I HORA, NO CAL DIR QUE HI ESTEU CONVIDATS!

Periòdicament organitzarem en cap de setmana sortides familiars per descobrir territori i xalar totes/ts junts envoltades/ts de natura!

Aquesta activitat és oberta a totes les famílies interessades, escriviu-nos i us passarem el calendari d’activitats previstes!

HORARIS

HORARIS CURS 2022-2023

TARIFES

TARIFES CURS 2022-2023