LES CABRES

de 5è de primària a 4rt ESO

L’activitat física serà la protagonista. En aquesta etapa, final de la infantesa i principi de l’adolescència, els objectius a nivell físic i motor seran adquirir més autonomia, estructurar l’esquema corporal, iniciar-se en el desenvolupament de les habilitats motrius específiques i adquirir una imatge corporal positiva.

En referència a habilitats motrius específiques, el treball que realitzarem serà focalitzat a aprendre i millorar la tècnica específica del trail-running, acompanyat sempre també d’un treball integral d’agilitat, força, tonificació i flexibilitat.

Se’ls prepararà, en el cas que vulguin participar-hi, per la competició. Aprendran que l’esforç té recompensa, a guanyar però també a perdre i, sobretot, ho faran des del respecte a la natura i als companys.

KIDS

Aquesta és una activitat extraescolar dirigida a infants i adolescents de P3 a 4t ESO.

El nostre primer any!

La nostra Escoleta de TrailRunning neix amb la voluntat d’acostar els més petits i els joves al medi natural tot aprofitant eines relacionades amb activitats i entrenament que impliqui exercici físic.

Els objectius principals seran la pràctica de l’esport i el desenvolupament d’una sèrie de valors com són la cooperació entre companys, l’amor a la natura, l’esforç i la superació.

Ens agradaria formar infants i joves respectuosos amb l’entorn i motivats per la pràctica d’un esport saludable, compromesos amb l’entrenament i amics dels seus companys. Buscarem que, a partir del desenvolupament de la seva autonomia en el medi natural, també siguin participatius, actius, responsables i solidaris.

Degut a la demanda de pares i mares, ens estem plantejant de cara aquest pròxim curs 2020-21 de fer una activitat “mini-kids” adreçada a infants de 3 a 5 anys. Si t’interessa contacta’ns!

IMPORTANT : El pròxim dijous dia 17 de Setembre a les 17:30, reunió amb les famílies per explicar-vos tot allò relacionat amb l’extra-escolar i també per respondre a tots els vostres dubtes.

COM HO FAREM?

JUGANT! Perquè jugar implica divertir-se i descobrir.

El JOC motiva als infants i als joves. Els torna actius en el seu aprenentatge. Aprendran a partir de l’experimentació, i ho farem mitjançant;

 • jocs cooperatius
 • jocs recreatius
 • jocs de persecució
 • aprenentatge de les principals habilitats motrius
 • coneixements bàsics d’orientació ( a partir d’elements naturals, mapes, gps, … )
 • coneixements de l’entorn a partir d’excursions, jocs de pistes i orientació.
 • participació voluntària a crossos i curses de muntanya, de forma individual o en família.
 • creació d’un circuit de “geocaching”
 • proposta d’un quadern de camp per anotar tot allò que ens sorprèn o sobre el que en vulguem saber més.

ON HO FAREM?

Als parcs i camins de la nostra ciutat.

Anirem proposant als pares de canviar periòdicament d’emplaçament (2-3 mesos) en funció de les hores de llum i també per anar canviant d’escenaris i poder experimentar i aprendre segons les mobiliari urbà i les possibilitats de cada espai.

Alguns dels parcs on duem a terme les nostres activitats són;

 • PASSEIG DE LA BOCA DE LA MINA

La zona de pícnic davant de l’Escola Moglwi serà el principal punt de trobada i on realitzarem moltes de les nostres activitats. Actualment aquesta zona es troba en obres i per tant provisionalment no podrem fer ús d’aquest espai. Esperem però que ben aviat torni a ser un espai “ennaturat”.

 • MAS CARANDELL

Durant la primavera, estiu i primers dies de tardor, quan la calor és encara intensa, aquest serà el nostre espai de joc i d’activitat física.

 • MAS IGLÉSIES

Quan el dia té menys hores de llum, és a dir, entre novembre i fins a finals de febrer, la LLEBRES realitzarem en aquest parc les nostres activitats. Tot i que en aquest parc hi ha faroles, també deixarem espai als jocs i activitats amb el frontal, que ens donarà una nova visió i perspectiva de l’entorn.

 • MAS MIARNAU

Els dies de pluja no intensa ens podem trobar en aquest parc que disposa d’una zona coberta de la que n’aprofitarem l’aixopluc.

No descartem anar descobrint altres zones o parcs i conèixer així també totes les possibilitats d’espais i zones verdes que existeixen a la nostra ciutats.

Evidentment, també hi ha la possibilitat d’obrir grups en altres poblacions si hi ha un nombre suficient de participants.

ABANS D’INICIAR EL CURS REALITZAREM UNA REUNIÓ AMB ELS PARES I MARES INTERESSATS PER EXPLICAR-VOS EL NOSTRE PROJECTE. A PRINCIPIS DE SETEMBRE DIREM DIA I HORA D’AQUESTA, NO CAL DIR QUE HI ESTEU CONVIDATS!

Un cap de setmana al mes organitzem una sortida familiar – generalment dissabtes matí- per descobrir territori i xalar totes/ts junts envoltades/ts de natura!

Si vols apuntar-t’hi tot i no tenir les filles/s a la nostra extraescolar, no dubtis en escriure’ns i et passarem el calendari d’activitats!

TARIFES