Des de fa una colla d’anys, des de diversos organismes i entitats públiques i privades relacionades amb la Salut s’està impulsant la pràctica d’alguna activitat física de manera regular i adaptada a la condició física de cada persona per tal de que s’acabi convertint en un hàbit de vida saludable.

La pràctica conscient i regular contribuirà tant en la prevenció com en la més bona i ràpida recuperació de determinades malalties i afeccions.

La mateixa OMS marca una sèrie de directrius reconegudes a nivell global en relació a temes de salut i que tenen com objectiu general el de promoure i protegir la salut a través d’una alimentació sana i la pràctica d’activitat física.

Cada cop són més els estudis científics que demostren com la pràctica regular de marxa nòrdica pots considerar-se una forma d’exercici físic amb un alt potencial terapèutic que pot servir com a tractament no farmacològic coadjuvant en l’abordatge de determinades malalties.

Mitjançant els nostres Tallers i Cursos d’iniciació a la marxa nòrdica hem pogut fer arribar a diversos professionals sanitaris les bases per a dur a terme una bona pràctica del caminar amb bastons de marxa nòrdica per a que així puguin viure-ho en primera persona i transmetre/recomanar/aconsellar la seva pràctica als seus pacients.

Algunes d’aquestes activitats han estat:

  • Cervera, Setembre 2019 Taller d’iniciació a la marxa nòrdica fruit de la col.laboració entre CAP Cervera, Centre Excursionista de la Segarra i Ajuntament de Cervera
  • Tarragona, Novembre 2019 Taller d’iniciació a la marxa nòrdica dins les Jornades PAFES de la regió sanitària de Tarragona.
  • Tarragona, Novembre-Desembre 2019 Curs d’iniciació a la marxa nòrdica per al personal de Sanitat a Tarragona.